Tesztek

Tesztek

Ticwatch Pro 3 teszt

2020. november 19. - wsx

A Ticwatch egyre népszerűbb gyártóvá kezd válni, és mivel korábban Ticwatch Pro (nem 2020-as modell) órám volt, ahogy megjelent a Ticwatch Pro 3, a korábbit lecseréltem. Az órát Aliexpres-ről, a hivatalos Ticwatch Official Store-ból rendeltem, ahol, ha nem lenne vírus, és rendesen megérkeznének a szállítmányok, lehetőség lenne EU-n belüli rendelésre is, és akkor nem kellene ÁFA-t, és vámot fizetni.

A korábbi Ticwatch Pro-val kapcsolatban tudom csak az órát összehaosnlítani. Amit már az elején el kell mondjak, hogy ez tényleg az egyik legjobban, ha nem a legjobban sikerült wear OS-t futtató oksóra. Ebben az órában már a Snapdragon Wear 4100 processzora dolgozik, ami nagyban meg is látszik a működési sebességében. Nincs lag-olás, minden animáció folyamatosan, és simán megy végbe, akadozás nélkül. Az óra vékonyabb, könnyebb lett elődjénél, és az üzemideje is megnőtt. A használat során azt vettem észre, hogy amikor sokáig "pihen" az óra, mert nem az használó kezén van, akkor a bluetooth kapcsolatot lekapcsolja, ezzel is spórolva enerigát. A korábbi modell-hez képest nagyon jó ötlet, hogy az amoled kijelző nem kapcsol be a csuklót elfordítva, csak a háttérvilágítás kapcsolódik be, hogy a hagyományos LCD kijelzőt (amely mondjuk a számológépekből lehet ismerős) jobban lehessen látni. Aki nem ismeri még ezt a márkát, annak érdekes lehet, hogy az órában két kijelző van egymás felett. Egy nagyon energiatakarékos fekete-fehér, tényleg a számológépekből ismerős, LCD kijelző, ha lehet így nem vezni, nem tudom pontosan, és egy amoled kijelző, amely természetesen színes, és elég jó felbontással rendelkezik. 

Nekem a forma, és a képernyő méret teljesen megfelle, de nyilván ízlések, és pofonok. Azért választottam ezt az órát, és természesen a korábbit is, mert minden benne van, ami lényeg, és még több is, mivel van saját hagnszórója, és mikrofonja, tehát bluetooth kapcsolaton belül az órával telefonálni is lehet. Ami a Ticwatch Pro 3 esetében újdonság, hogy van véroxigén mérés lehetőség is, plusz stressz szintet is tud mérni, bár azt nem tudom hogyan csinálja. Természesen megmaradt a pulzusmérés, és alvásfigyelés is, sőt, nem tudom a COVOID miatt-e, de még kézmosásra figyelmeztető app-os is találhatunk az gyári programok között. 

Aki a váltáson gondolkozik, vagy okosórát szeretne venni, annak csak ajánlani tudom, mert ez most tényleg nagyon jó lett. Akár 2-3 nap amoled-es üzemmódot is kínál. Vékony, könnyű, és minden benne van, amit mostanság az okosórákba fellelhető. Wear OS-nek köszönhetően elég sok alkalmazás érhető el, és már az első frissíést is megkapta az óra, amióta megvettem. A töltés gyors, és bár hivatalosan 1A-es töltőről kellene tölteni, de a Mobvoit (gyártó) felkeresve azt a választ kaptam, hogy 2A-es töltőről is tölthető, így mivel 1A-es töltőm nincsen, én vagy számítógép USB portjáról, vagy a 2A-es fali töltőről szoktam tölteni. Egyelőre csak fektében érhető el. Nem tudom, hogy lesz más színváltozat, de aki csak divatnak szeretne okosórát választani, az úgysem ezt fogja venni, ami nem azt jelenti, hogy ez csúnya, de mondjuk messze nem olyan divatos, mint egy Michael Kors okosóra. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liontesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr6616290894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása